Gezamenlijk album en tour voor Tim Knol & Blue Grass Boogiemen


‘Happy Hour’ verschijnt 10 mei, eerste single 29 maart, tour start 21 april op Paaspop PRE ORDER NU! Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen hebben de handen ineen geslagen voor een gezamenlijk album en aansluitende tour. ‘Happy Hour’ komt uit op 10 mei op I Love My Label, Knols eigen platenlabel, en telt twaalf nummers in bluegrass-stijl. Vrijdag 29 maart verschijnt de eerste single. De tour omvat inmiddels meer dan 20 shows op festivals en in clubs verspreid over het land en start zondag 21 april op Paaspop, het album wordt op zaterdag 11 mei gepresenteerd in de Amstelkerk in Amsterdam. Nog meer shows worden later aangekondigd.

Knol koestert al jaren een sterke liefde voor bluegrass, met het opnemen van dit album met zijn vrienden van ‘s Nederlands bekendste band in dit genre, is er een lang gedroomde wens van hem in vervulling gegaan. “De Blue Grass Boogiemen heb ik als tiener leren kennen op een rock ‘n’ roll festival in Hoorn, waar ik vandaan kom. Dat maakte een gigantische indruk op mij, vooral omdat ik als kind opgegroeid ben met deze muziek. We hebben toen contact gekregen en gehouden. Het idee was er inmiddels al een aantal jaren om iets samen te doen, maar vorig jaar werden de plannen serieuzer. Toen ben ik samen met Arnold Lasseur, die mandoline speelt in de Blue Grass Boogiemen, liedjes gaan schrijven en ze vrij snel daarna opgenomen in mijn studio in Hoorn”, aldus Knol.

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen gaven al succesvolle voorproefjes op de samenwerking op het uitverkochte roots festival Once In A Blue Moon in Amsterdam in de zomer van 2018 en tijdens de jubileumshow van Knol in Paradiso en de Dutch Roots revue op de afgelopen editie van Eurosonic Noorderslag, beiden in januari dit jaar. Zo repte de Volkskrant over ‘de gesmeerde meerstemmigheid bij het onversterkte maar machtige bluegrassnummer Crying Shame’, de openingstrack van het aanstaande album.

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen Knol heeft een groot muzikaal historisch besef in zijn donder én zijn vingers. Daarbij heeft hij vooral de muziekgeschiedenis van de VS goed in kaart. Zijn regulier werk kent een sterke westcoast feel en is geënt op djangle, powerpop en cosmic country uit het eind van de jaren zestig, begin jaren zeventig. Met zijn tijdelijke project The Miseries putte hij uit hetzelfde era, maar gaf hij wat extra gas richting punk en garagerock. Voor zijn nieuwste samenwerking gaat hij verder terug in de tijd, naar de oorspronkelijke bluegrass uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen vormen een voorbestemd huwelijk. Het karakteristieke timbre van Knols stem kleurt perfect bij het palet akoestische klanken van de Blue Grass Boogiemen, de fraaie zanglijnen meanderen door de - vaak virtuoos uitgevoerde - instrumentatie als een rivier door de Noord-Amerikaanse Appalachen, de bron waaraan het genre is ontsproten. Een genre dat de Blue Grass Boogiemen al bijna dertig jaar beoefenen en tot in detail beheersen. Authentiek, om maar eens een containerbegrip te hanteren, maar meer dan op wie ook van toepassing op het kwartet uit Utrecht.

Agenda Tim Knol & Blue Grass Boogiemen (tickets voor de shows hier te vinden)

Zo 21 apr – Paaspop, Schijndel Za 11 mei – Amstelkerk, Amsterdam (albumpresentatieshow)

vr 24 mei – Klomppop, Ovezande

Za 25 mei – Sniester, Den Haag

Zo 07 jul – Vondelpark, Amsterdam

Za 20 jul – Zwarte Cross, Lichtenvoorde

Zo 28 jul – Zomer op het Plein, Alkmaar

Di 20 aug – Stortemelk, Vlieland

Zo 25 aug – Terug Naar Tiengemeten

Vr 18 okt – ‘t Beest, Goes

Za 26 okt – Fluor Amersfoort

Zo 27 okt – De Amer, Amen

Wo 30 okt – TivoliVredenburg, Utrecht

Vr 01 nov – De Meester, Almere

Za 02 nov – Gashouder, Dedemsvaart Zo 03 nov – Rotown, Rotterdam

Vr 08 nov – 013, Tilburg

Vr 15 nov – Hedon, Zwolle

Za 16 nov – Cacaofabriek, Helmond

Do 28 nov – Der Aa-Theater, Groningen

vr 29 nov – Burgerweeshuis, Deventer

Za 30 nov – Patronaat, Haarlem

Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon